19.5.-22.5.23 - Itálie, průvodce Renata Nikola

Ubytování v hotelu: V koupelně byla malá kabinka sprchového koutu s rozbitými posouvacími dvířky, bez možnosti odložit si ve sprše jakýkoliv hyg. prostředek, ruční sprchová hlavice byla na povrchu pokryta černou plísní, která byla i ve spárách kabinky, (člověk s menší nadváhou by se do kabinky nevešel). Postel byla v pořádku a spalo se nám dobře.

Strava vhotelu: Po celou dobu pobytu nefungoval kávovar, káva se musela objednávat a docela dlouho se na kávu čekalo, míchaná vejce byla v zahřívací vaně spečená, poslední den jsme museli 20 minut čekat, než doplnili chybějící míchaná vejce, výběr jídla asi odpovídal hvězdičkám.

Organizace zájezdu: Organizaci zájezdu musíme vytknout, to, že ve Vatikánských muzeích jsme neměli možnost být s průvodkyní (ač jsme byli informování, že tomu tak bude), díky nastalým „zmatkům“  naše prohlídka bez odborného výkladu ztratila na kvalitě, jelikož jsme vše absolvovali „na slepo“ a celkový zážitek nebyl takový, jaký mohl a měl být.

Váš názor na průvodce: Pokud můžeme srovnávat průvodce, které jsme v různých destinacích poznali a na některých jsme byli přímo závislí, tak paní Renata Nikola, je na vrcholu této skupiny. Její pracovní výkon je na vysoké odborné úrovni, který je v rovnováze s vysokou úrovní lidskou. Obdivovali jsme, kromě místních znalostí i její lidskou trpělivost s některými potížisty a laskavost vůči všem. Zajistila nám nádherný rozlučkový oběd ve skvělé restauraci, kde bylo vidět, jak je místními velice oblíbená a tyto emoce jsme díky ní, od personálu, dostávali i my všichni a celková pohoda byla umocněná výborným jídlem v pestré nabídce chutí. Děkujeme, že jsme mohli s paní Renatou tento náročný výlet absolvovat.

Jakékoliv další ohlasy, připomínky Pokud jsme v úvodu něco vytkli ubytování a jeho hygieně (příště si zabalíme s sebou Savo pro svůj lepší pocit), tak toto svou osobností, lidskou krásou a vědomostmi vyvažovala paní Renata a díky ní vnímáme celý pobyt jako pěkný a užitečný zážitek, děkujeme.

Bohdana a Ota Středa

Sledujte nás

icon-facebook  icon-twitter