Turecko

Vypravte se s naší cestovní kanceláří Grand travel do největšího města Turecka - Istanbulu! Město je proslulé tím, že se rozkládá na dvou kontinentech - leží z části v Evropě i v Asii. Tyto dva kontinenty jsou zde spojeny a zároveň rozděleny úžinou Bospor. Istanbul patří v současnosti k nejnavštěvovanějším městům Turecka.

Pokud jde o památky, naleznete jich v Istanbulu opravdu spoustu. Každého turistu nejprve přitáhne pozornost dvou mešit zvaných Modrá mešita a Hagia Sofia. Dalšími památkami, které určitě stojí za vidění, jsou palác Topkapi, Dolmabahce, Beylerbeyi Sarayi, věž Galata, říční údolí Zlatý roh, centrum města Istanbulu, muzeum Mozaiki a Miniaturk a další.

V dnešním Istanbulu se mísí různé národy i náboženství. Spokojeně tu žijí vedle sebe muslimové, židé i křesťané. Istanbul je městem císařů a sultánů, krásných mešit, paláců, nádherných památek a také nakupování. Vydejte se s námi poznat nejexotičtější místo Evropy. Jedinečná atmosféra tohoto města, kde se potkávají dva světy, Vás zaručeně uchvátí. Za pozornost stojí tato aktuální nabídka zájezdu do Turecka za akční cenu.

istanbul-376385 640

Sledujte nás

icon-facebook  icon-twitter