5.5.-12.5.2023 - Madeira, průvodce Lenka Mendonca

Nevěděly jsme, že máme v ceně jen příruční zavazadlo, asi to nebylo zmíněno. Ale včas přišla informace o dokoupení odbavovaného zavazadla, tak bylo vše OK. 

Ubytování v hotelu: Překvapilo nás, že jsme jely jinam (4 osoby) než zbytek skupiny, ne s průvodkyní Lenkou. Ale ubytování v Dorisol Mimosa bylo v pořádku, i když starší hotel, tak byl pěkný pokoj i výhled, zázemí i možnost koupání ve více bazénech. Jen poslední den jsme měli v koupelně švába, to tedy zkazilo dojem a už jsme byly rády, že jedeme :D 

Strava v hotelu: Nic moc, jídla nebyla moc dobrá, ale vynahradili to saláty, ovocem a dezerty :) 

Organizace zájezdu: Výlety byly super, i skladba míst, zajímavostí, ochutnávek, prohlídek a podobně. Skvělá kombinace. Jediné, co bych vytkla, je, že jsme neměly správné informace o tom, co se bude dít. Větší zbytek skupiny byl nejspíš předem informován o průběhu výletů. My čtyři z Mimosy jsme vše zjišťovaly za pochodu. Například na první den nám při info schůzce Pavla řekla, že se projdeme po Funchalu a pak se pojede busem na Monte a půjde společně to Tropical Garden. Místo toho byla ochutnávka vína ve Funchalu a pak rozchod. Nevadilo to, jen jsme byly překvapené a nepřipravené s mapou na rozchod. Ani o ochutnávce rumu se nám nikdo předem nezmínil. Celkově to ale bylo opravdu fajn, i s překvapeními. 

Váš názor na průvodce:

Lenka je báječná, výlety s ní byly záživné, doplněné zajímavostmi, tour po levádách se šla pěkně v tempu, žádné velké courání, ale pěkně se starala i o ty, kteří už nemohli. A zastávky na oběd/ochutnávky byly taky super organizované a na pěkných místech.

Jana Borsuková

Sledujte nás

icon-facebook  icon-twitter