20.5. - 23.5.22 - Itálie Řím, průvodce Renata Nikola

Bylo něco, co jste před odletem nevěděli, chyběly Vám některé informace?

Ano informace byly dostatečné a vše proběhlo v pořádku vč. srazu na letišti s naší průvodkyní.

Pouze jsem byla překvapená, že letenka byla zakoupena jen se základním zavazadlem. Cestuji s CK abych nemusela řešit letenky a ubytování a vždy jsem létala s klasickým palubním zavazadlem. Myslím, že služby CK vyhledávají z větší části "starší" ročníky kteří už mají rádi určitý komfort a nechtějí cestovat s baťůžkem nebo platit extra zavazadlo (mělo by to být v letence). V naší skupině si většina klientů zavazadlo doplácela. Vzhledem k tomu že jsem cestovala jako jedna osoba (ne v páru), pak je to poměrně důležitá informace, kterou bych ocenila před podpisem smlouvy.

Ubytování v hotelu:

Pěkné, čisté a pohodlné. Ochotný a milý personál. Dobrá poloha hotelu.

Strava v hotelu:

Velmi omezený výběr, žádné ovoce a zelenina, ale na krátký pobyt ucházející.

Váš názor na průvodce:

Paní průvodkyně má úžasné znalosti týkající se dávné historie Říma a umí o ní hezky vyprávět. Dostali jsme spoustu informací nejen z oblasti historie ale i o běžném životě v Římě a na Sicílii:-). Viděli jsme opravdu velmi mnoho, také jsme nachodili spoustu kilometrů:-). Vše fungovalo, a v případě potřeby jsme byli v telefonickém spojení. Např. když jsme měli ráno sraz a každý z klientů si zvolil jiný způsob cesty a všichni jsme dorazili se zpožděním, ať už kvůli stávce v dopravě (nejedoucí metro) nebo bloudění podle mapy (GPS někdy nefungovala přesně). V tomto případě by bylo lepší aby průvodce vyzvedával klienty na hotelu a odchod k památkám byl organizovaný, jak tomu běžně bývá.

Jakékoliv další ohlasy, připomínky, doplnění či jakýkoliv komentář:

1. Byli jsme poněkud zaskočeni, že jsme museli paní průvodkyni doplácet 6+1,5 EUR/os. na rádia a sluchátka. V propozicích nic takového nebylo, pouze že si budeme platit event. vstupy a dopravu. Tento poplatek by měl být zahrnut do ceny zájezdu, když cestovka zajišťuje služby průvodce (obzvlášť když cestuje rodina není tento extra výdaj zanedbatelný). 

2. Ve volném posledním dni, jsme si chtěly udělat výlet k moři do Ostie. (Nejen já z kolegyní, ale tuto možnost zvažovali i další účastnící zájezdu). Problém ovšem nastal s dopravou, protože jak se uvádí v mnoha průvodcích a také jak nás upozorňovala paní průvodkyně, spoje nejezdí včas a někdy vůbec. Což se nám stalo a raději jsme tedy cestu vzdaly a zůstali ve městě, protože jsme měly obavy abychom stihly bus z hotelu na letiště.

Proto si dovoluji Vám napsat, jestli by nestálo za zvážení zařadit do programu odpočinkový den u moře, když je odlet ve večerních hodinách. Také jsme řešili s paní průvodkyní možnost, že by nás sjednaný odvoz vzal do Ostie (s čekáním) a pak rovnou na letiště, ale doplatek byl vysoký. Takže pouze nápad jak se osvěžit u moře po třech dnech v horkém prašném městě (navíc pro nás suchozemce:-)) - možnost transferu Ostie-letiště :-)

Jinak Vám velmi děkuji za perfektně strávený víkend v Římě :-)

Pavla Gasiorová

Sledujte nás

icon-facebook  icon-twitter